Skip to content

Een woning taxeren

Wat komt erbij kijken?

Stap 1: het aanvragen van de taxatie

Er zijn meerdere redenen voor het aanvragen van een taxatie. Bijvoorbeeld voor het aanvragen of aanpassen van een hypotheek, of je overweegt je woning te verkopen en je wilt de marktwaarde weten. Een taxatierapport moet aan een aantal eisen voldoen, afhankelijk van de reden van het rapport. In het eerste gesprek bepalen we het doel van het rapport en de uiterste datum waarop het rapport opgeleverd moet worden.

stap 2: opstellen van het taxatierapport

Op een afgesproken datum kom ik de woning taxeren. In mijn taxatie let ik op een aantal factoren zoals de staat van het onderhoud, inhoud en oppervlakte, de ligging, het bestemmingsplan en de marktsituatie. Deze bevindingen leg ik vast in een taxatierapport.

Stap 3: validatie van het rapport

Voor een hypotheekaanvraag is een gevalideerde taxatie nodig. Dit houdt in dat het taxatierapport langs het NWWI (het Nederlands Woning Waarde Instituut) gaat ter beoordeling. Zodra het taxatierapport is goedgekeurd, krijgt het rapport een unieke code. Alle geldverstrekkers accepteren een NWWI-taxatierapport.

…

Waarom Marga als taxateur?

Bij het opstellen van een taxatierapport, wordt er een waardeoordeel over een woning gegeven. Dit waardeoordeel heeft gevolgen: voor een hypotheek, voor de afhandeling van een nalatenschap of bij een echtscheiding. Je wil dat dit door een deskundig en betrouwbaar persoon gedaan wordt. Dat ben ik, Marga, gecertificeerd Taxateur Register NRVT en tevens NVM-taxateur. Met meer dan 18 jaar ervaring, zorg ik ervoor dat het taxatierapport snel, vakbekwaam en onafhankelijk opgesteld wordt.

Een woning taxeren? Neem contact op.

Een taxatierapport van Movesby

Neem contact op

Maliebaan 98, 3581CZ, Utrecht

Deze website maakt gebruik van cookies.Privacy Statement